Van vier naar zes katten

IMG_0042

Sommigen van jullie weten het misschien al: sinds een week heb ik niet vier, maar zes katten in huis! Onze allereerste PAWsome gasten Dexter en Lilly logeren nu al een weekje bij ons in huis en vandaag vertel ik jullie hoe het gaat. Ik krijg soms wel eens de vraag hoe het is om zes katten te hebben, en de verbazing is van de reacties af te lezen, dus ik vond het leuk om er wat over te vertellen!

Het is natuurlijk maar voor tijdelijk dat ik zes katten heb! Aanstaande vrijdag worden ze alweer opgehaald en gaan ze terug naar Temmo en Laura, die hun poezenbeesten nu al heel erg missen (begrijpelijk!). Maar ik ga even terug naar het begin, hoe kwamen we hier ineens op!?

Misschien is het al wel duidelijk maar de baasjes van Dexter en Lilly zijn op vakantie, ze zijn lekker naar Curacao! Normaal gesproken gaan ze altijd logeren bij iemand anders, maar dat was nu niet mogelijk. Wij boden aan om dan gezellig iedere dag naar Dexter en Lilly te gaan om ze te eten te geven en te verzorgen (aangezien Temmo en Laura dit ook altijd bij mijn meiden doen als we weg zijn) maar al snel kwamen we op het idee om ze bij ons in huis te nemen. Het zijn tenslotte allemaal katten van hetzelfde ras én het zijn broer en zusjes! We konden het proberen.

Eigenlijk ging het al vanaf het begin heel erg goed. Dexter was al gelijk op zijn gemak en ging lekker het huis verkennen en de rest van de poezen ontmoeten. Lilly had wat meer moeite en heeft de eerste twee/drie dagen voornamelijk onder de bank en het bed gelegen. ’s Avonds kwam ze er dan wel onder uit om lekker te spelen met de andere katten.

dexlil

Een gezellige beestenboel, dus! Of ik nu veel verschil merk met vier of zes katten? Nee! Ik heb bijna altijd wel een kat om mij heen, en dit was ook al zo met mijn vier meiden. De kattenbakken moeten iets sneller verschoond worden, ik stofzuig iets vaker en het eten gaat wel harder op, ja… Maar dat is het dan wel!

We hebben heel erg geluk dat ze allemaal zo goed met elkaar op kunnen schieten. Ze spelen lekker met elkaar en af en toe hoor ik er één blazen, maar over het algemeen gaat het super goed. Als dit niet zo was geweest hadden we ze toch terug naar huis gebracht en ze daar verzorgd, maar gelukkig is dit niet nodig. Dexter is precies hetzelfde als zijn lilac zusjes: lekker aanhankelijk, houdt van kroelen en is zo nu en dan ook wel speels! Hij heeft twee keer per dag zijn gekke momenten en bespringt alle meiden in huis (speels). Hij speelt dus iets wilder dan de meiden gewend waren, wat in het begin nog wel eens resulteerde in dramaqueen gilletjes, maar nu zijn ze het wel gewend. Lilly is nog steeds wel heel schuw maar houdt ook echt van spelen! Ik herken héél veel van Lush in Lilly (ze hebben dezelfde ouders maar schelen 2 jaar). Lush was in haar eerste jaar précies hetzelfde, heel schuw en bang. Soms werd ik gewoon een beetje wanhopig omdat ik niet wist hoe ik haar onder het bed vandaan moest halen. Maar, dat is allemaal goed gekomen en Lush is nu super sociaal!

Genoeg gekletst. Ik ga ze denk ik wel missen na vrijdag hoor!

You May Also Like

3 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge