Update: vlooien in huis – een paar maanden verder

image13_1_1

Ongeveer drie maanden terug schreef ik een artikel over wat je moet doen bij een vlooienplaag. Ik maakte onverwacht kennis met deze beestjes en heb ze zo goed mogelijk proberen te bestrijden. Nu zijn we dus een paar maanden verder, hoe gaat het nu?

De bestrijding ging eigenlijk heel erg goed. Ik haalde pipetten in huis, zette het huis op zijn kop (stofzuigen x 18726378, alles heet wassen en een bestrijdingsmiddel) en verzorgde de vacht van mijn katten. Al heel snel was er geen spoor meer te zien van de vlooien óp dat katten. Dat klopt ook, want de vlooien waren natuurlijk door het bestrijdingsmiddel wat ik had toegediend overleden, en de dode vlooien die er nog zaten had ik uit hun vacht gekamd. Maar ja, dan ben je er nog niet… De poppen blijven namelijk héél lang in je omgeving zitten.

image14_1

Lekker hoor, zo’n zacht kleed! Ideaal voor poppen om zich lekker in te verstoppen. En wat dacht je van een houten vloer? Eigenlijk kan je tijdens een vlooienplaag niet ‘slechter’ hebben, want de poppen verstoppen zich lekker in alle kieren en gaten. De levensfase van deze poppen bedraagt van 1-200 dagen, dus je bent er niet in één keer van af. Waar je voor moet zorgen is dat je katten beschermd blijven zodat deze poppen zich niet kunnen ontwikkelen tot larven – en uiteindelijk vlooien.

Nu klinkt het heel vies zo’n kleed vol met poppen… Maar wij als mensen hebben hier geen last van. Wel stofzuigen wij super goed en hoop ik wel dat de meeste poppen weg zijn + we sprayen nog regelmatig met het bestrijdingsmiddel op het kleed en in de bank.

Maar het belangrijkste van heel dit verhaal: pipetten. Mijn katten krijgen nu iedere maand een pipet. Dit moét echt gebeuren, anders ontpoppen de poppen zich tot larven op mijn katten, zoals ik al eerder zei. Het is afhankelijk van het bestrijdingsmiddel hoe vaak je dit moet herhalen, bij mij moet dit dus iedere maand gebeuren. Ik heb het op de kalender staan en we houden ons hier strikt aan. Ik vond het verschrikkelijk om de katten zo’n jeuk te zien hebben. En daarbij vond ik het zelf ook geen pretje om heel het huishouden op z’n kop te hebben… Ik heb wel wat beters te doen! ;-)

Het duurt nog zeker een paar maanden voordat dus alle poppen bij ons in huis dood zijn, maar wij zullen voorlopig (de rest van hun leven waarschijnlijk) door blijven gaan met de pipetten. Het kost een lieve duit, maar alles beter dan vlooien in huis!

Heb jij ervaring met vlooien in huis? Hoe was het bij jullie gegaan in de maanden daarna? 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge