Stelling: Raskatten naar buiten?

IMG_1856

Fijne zondag allemaal! De stelling van deze week is: mogen jullie raskatten naar buiten of houd je ze binnen? Waarom wel/niet? Laat je reactie achter in de comments!

Share This Story

Lifestyle

You May Also Like

13 Comments

 1. 1

  Mijn katten blijven absoluut binnen. Dat vind ik veiliger ivm auto’s, maar ook omdat Blauwe Russen erg opvallen en meegenomen worden (is al meerdere mensen overkomen die toch hun kat buiten lieten) Wel mogen ze met mooi weer de tuin in aan een tuigje, na een uur willen ze zelf weer naar binnen haha

 2. 2
 3. 3

  Wij hebben geen raskatten maar mijn moeder en ik willen wel graag een Britse korthaar. Mocht deze er ooit komen gaat deze net als onze andere katten gewoon naar buiten omdat het niet te doen is om 4 katten wel naar buiten te laten en 1 niet. Dat risico nemen we dan maar. Dat nemen we tenslotte toch al door onze katten naar buiten te laten, ook al is dat bij een raskat wel groter. Hier in de buurt wonen wel meer mensen met raskatten die buiten komen en voor zover ik weet zijn ze nog nooit meegenomen

 4. 4

  Wij hebben een raskat gehad die binnen bleef. Ze is een keer naar buiten geglipt en toen is ze bang achter een struikje gaan zitten, tot we haar gevonden hadden. In de zomer hadden we wel altijd de deur naar de achterdeur openstaan, ze kon toch niet over de schuttingen heen springen. Je kan wel zeggen dat ze gewoon echt van zichzelf een binnenkat was.
  Verder denk ik dat het echt aan het beestje ligt. Aan de overkant hebben ze een hele mooie maincoon, die is zo enorm energiek en op onderzoek uit: die kunnen ze echt niet binnen houden.
  Lijkt me wel eng om je raskat naar buiten te laten. Ik vind over het algemeen veel fijner om al mijn katten binnen te houden, raskat of niet.

  Liefs

 5. 5
 6. 6

  Ik heb een Ragdoll die wel gewoon naar buiten mag, hij vind het heerlijk dus vind in het zielig om hem binnen te houden. Nu woon ik wel in een buurt waar alles en iedereen elkaar in de gaten houd dus er is eigenlijk altijd wel iemand die weet waar hij is. Hij blijft ook altijd in de buurt. Maar het is en blijft een risico dus ik snap ook dat mensen hun raskat liever binnen houden.

 7. 7

  Onze nicht heeft ook een raskat, ik weet niet meer precies wat voor één, maar ook zo’n opvallend dier waarvan je duidelijk ziet dat het geen vuilnisbakje is, dus die word ook binnengehouden omdat ze inderdaad anders meegenomen worden.

 8. 8

  Wij hebben een britse korthaar kitten van 20 weken op het moment. Deze gaat straks NIET naar buiten… Ja de tuin waar hij niet uit kan. Het is een kat die veel geld kost en die veel mensen willen hebben, zeker een blauwe kater. Hij vind knuffelen ook veels te fijn om naar buiten te gaan!

 9. 9
 10. 10

  Wij hebben een Britse Langhaar en Mila mag ook niet naar buiten. We willen haar dit ook niet aanleren. Nu wonen wel dan wel 3 hoog en is het niet echt ideaal om de kat naar buiten te doen, maar mochten we ook nooit in een huis met een tuin wonen blijft ze ook lekker binnen!

 11. 11

  Onze twee Britten blijven gewoon binnen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het hebben van raskatten ook een excuus vind om mijn katten binnen te houden :)

 12. 12

  Wij hebben 2 blauwe Burmezen en die mogen allebei gewoon naar buiten. Ze dragen een bandje en zijn uiteraard gechipt. Toen ze heel klein waren, hebben we geprobeerd ze aan een tuigje te laten wennen maar dat was onbegonnen werk; ze hingen zichzelf bijna op! Het werd zo’n gevecht dat we besloten om het maar gewoon te laten gebeuren. Binnenhouden is geen optie. We hebben een ommuurde tuin maar daar kunnen ze (helaas) wel uit. Ze zijn nu allebei elf jaar dus het gaat tot nu toe prima al is er heus wel eens iets gebeurd (nachtje wegblijven, op het dak blijven zitten, eentje met een flinke jaap in buikje thuisgekomen). Ik heb wel eens behoord dat Maine Coone’s niet verkocht worden aan mensen die de kat buitenlaten. Ik vind dit iets van de nieuwe eigenaar om te beslissen, niet van de verkoper. En controleren kun je dat toch niet.

 13. 13

  Hallo, oud onderwerp maar het leek me toch leuk een reactie te plaatsen. Onze blauwe Russen waren bedoeld om binnen te houden en dat heb ik ook een hele tijd gedaan, maar ik vond het uiteindelijk toch zielig. We hebben een stadstuintje van 40 m2 en ik heb ze eerst aan een tuigje daar in gelaten. Helaas raakten ze steeds in elkaar verstrikt. Toen heb ik ze met veel geduld geleerd om in de tuin te blijven. Aan de voorkant is veel verkeer vandaar. Ik heb ze steeds als ze uit de achter tuin kwamen (via schutting, schuurtje, struiken of het hekje) opgepakt ‘NEE’ gezegd (dit doen we bij alles wat niet mag, zoals op het aanrecht springen) en ‘voor straf’ 5 min binnen gezet. Kostte even moeite maar het is gelukt! Ze springen zelfs niet meer over het lage hekje. Ik laat ze niet buiten als ik uit huis ga, maar ik kan gerust even boven zijn. Heel af en toe gaat er nog eentje een stukje op pad, dan vind ik hem snel want dan is onbekend terrein blijkbaar toch te eng om ver weg te gaan. En dan volgt de bekende ‘straf’ en dan gaat het weer 1-2 wk goed. Als ik zie hoe heerlijk ze buiten spelen, in de boom klimmen en op het schuurtje springen, denk ik toch dat het voor alle katten de moeite waard is om dit te proberen! Alleen als het niet lukt is het wel zielig om ze dan nooit meer buiten te laten… Ze proberen trouwens ook niet meer via de voordeur naar buiten te komen sinds ze in de tuin mogen!
  Succes, Groeten, Sabrina

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge