Review: SureFlap voerbak

sureflap5

Een hyprmoderne voerbak waarbij een luikje open en dicht gaat door het herkennen van de microchip van je kat. Klinkt tof, niet? Dat vonden wij in ieder geval wel! Al eerder zagen we de microchip voerbak van SureFlap voorbij komen en stiekem gingen onze ‘crazy cat lady hartjes’ daar wel harder van kloppen. Zo’n voerbak ziet er natuurlijk super tof uit, maar zou het ook allemaal wel zo goed werken?

Deze voerbak is vooral ontworpen om te gebruiken in huishoudens met meerdere katten: het zorgt ervoor dat elkaars eten niet gestolen wordt of er kan makkelijk dieet voer mee gescheiden worden. Dankzij het luikje wordt het voer afgesloten waardoor het langer vers blijft. Goed, uitleggen is altijd makkelijker via beeld. SureFlap heeft een super duidelijk filmpje gemaakt waarbij de voerbak – ook wel SurFeed – gedemonstreerd wordt met de nodige uitleg erg bij:

Aan de slag dus! Toen ik de voerbak binnenkreeg moesten er 4 x C batterijen in (zit niet geleverd bij de voerbak normaal gesproken), SureFlap verzekerd een levensduur van zes maanden met deze batterijen. Je legt het bijgeleverde matje voor de voerbak en je kunt zelfs kiezen welk voerbakje van de twee (die je ook meegeleverd krijgt) je gaat gebruiken.

sureflap6

Er zitten op de achterzijde drie knoppen: De linker grote knop om het luik handmatig open en dicht te krijgen. De middelste knop om de microchip te registreren en de rechterknop om te ‘trainen’, of wel: je kat te laten wennen aan het bakje.

De SureFeed herkent zoals ik al zei de microchip van je kat. Hij is compatibel met alle gangbare identificatiemicrochips en mocht jouw kat die nou niet hebben, zit er een meegeleverde SureFlap RFID-penning (één penning) bij die je je kat kan laten dragen. Daar reageert hij ook op.
Om ‘m te laten reageren op de chip moet hij eerst geregistreerd worden. Dit doe je doormiddel van het indrukken van de middelste knop aan de achterzijde. Het luikje moet open staan (linker knop) en het is verstandig om wat lekkere snoepjes in het bakje te leggen. Als jouw kat hier van gaat eten registreert de SureFeed de chip en is hij ready to go.. eh, work! (is dat een normale zin?)

sureflap

sureflap1

De rechterknop is dus om te ‘trainen’. Heel erg handig! Ik was zelf zo enthousiast over de voerbak dat ik niet alle gebruiksaanwijzingen heb gelezen en dus deze trainingsknop niet heb gebruikt. Dit resulteerde in een SureFeed bak waar twee dagen geen kat uit at. Reden? Ze waren onbekend met het systeem en schrokken steeds wanneer het luikje open en dicht ging. Als je deze knop indrukt wanneer het luikje dicht zit, gaat het luikje open wanneer je kat er van wilt eten/wilt snuffelen maar gaat niet direct dicht wanneer er niets gebeurt. Dit schrok mijn katten namelijk heel erg af! Ze waren in het begin nieuwsgierig, wilde even op hun gemak kijken, maar dat liet de bak niet toe. Nu wel! Wanneer je vaker op de knop drukt als ze een beetje gewend zijn gaat hij steeds een stukje verder dicht totdat hij compleet sluit. Sinds dit trainingsschema eten ze er allemaal uit.

sureflap3

sureflap4

Het is grappig om te zien dat het nog redelijk onbekend is voor een aantal van mijn katten. Lieve durft met haar pootjes niet op het plateau te staan en kan er daardoor niet bij met haar koppie: ze haalt de brokjes met haar pootjes uit het bakje. Lush daarentegen probeert iedere keer via de achterkant het luik open te krijgen, of stiekem mee te eten wanneer een ander ‘m heeft open gemaakt. Maar nee, dat werkt niet. Cato en Liz zijn eigenlijk de enige die er direct goed mee wisten te werken (joh, ze zijn dol op eten. :’) ).

Al met al ben ik érg tevreden over deze bak. Het identificeren van de chip ging super gemakkelijk en snel. Het luikje blijft absoluut niet haperen. Het is niet zo dat als er één kat zit te eten, de ander er van profiteert (bij mij in ieder geval niet) en het duurde dus niet heel lang voordat ze doorhadden hoe het werkte. Eigenlijk alleen maar pluspunten. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat ik ‘m ’s nachts wel eens hoor (maar wij slapen gelijkvloers met de deuren open), dus dat is wel grappig om te weten hoeveel je katten ’s nachts wegkanen. Hahaha!

Win! [GESLOTEN!]

Sommigen van jullie konden het misschien al raden, maar wij geven namens SureFlap ook nog zo’n toffe SureFeed bak weg! Hoe tof is dat? Het enige wat je hoeft te doen is onze Facebook liken, het bericht delen en even reageren dat je meedoet (en waarom!). 3 juni maken we de winnaar bekend via een privébericht! We hebben zelfs nog een tweede prijs: Een SureFlap microchip kattenluik. ZO LEUK! We zijn er zelf helemaal enthousiast over!

Dit product is opgestuurd ter review

You May Also Like

11 Comments

 1. 1

  Zo cool dit! Ik had het nog niet eerder gezien, zo futuristisch zeg :D
  Ik ga mee doen maar dan liefst voor het luikje. We hebben maar 1 poes en tot nu toe nog geen “indringers” gehad. Heel soms wel dat probleem met uitgedroogd voedsel maar dat is dan eerder omdat mevrouw de prinses het niet lekker vond, of omdat ze zo nodig 3 miezerige brokjes over moest laten die dan steenhard worden.

 2. 2

  Oh wat gaat. in juli komt ons eerste eigen katje eindelijk. en hoe fijn zou dit zijn om dit fijne apparaat in huis te hebben. Ik zie het al helemaal staan in de huiskamer

 3. 3
 4. 4
 5. 6
 6. 7
 7. 8

  Dit is DE uitvinding!! Ik ben echt in de wolken. Mijn Turkje staat al 2jaar op een streng dieet van hills. Hij heeft kristallen in zijn urine. Deze kunnen enkel geneutraliseerd worden door aangepaste voeding. Nu gaat het goed. Vroeger had hij vaak ontstekingen. Maar met 4 huis katten is het echt niet makkelijk om ze dan 2x per dag apart eten te geven. Ze zijn net hongerige leeuwen. Dit is DE oplossing! Deze geweldige uitvinding is meer dan welkom in ons leven :)!

 8. 9

  Die surefeed ziet er super handig uit. En ik denk dat we hem goed kunnen gebruiken. We hebben 2 katten. Farfalla van 19y die krijgt speciale brokjes vanwege zijn nier insufficiëntie. Sloeber is 4y, die is nog niet zo lang bij ons. Sloeber kreeg bij zijn vorige eigenaar enkel katten snoepjes als eten.. Dus je raad het al… Hij is te dik. Zijn eten wordt netjes afgewogen, en hij krijgt geen extraatjes meer. Helaas weet hij Farfalla zijn eten ook goed te vinden. Hopenlijk valt hij wat af als hij niet meer bij Farfalla zijn brokjes kan.

 9. 10

  Super handig! En ziet er nog wel mooi en modern uit ook. Jammer dat ik het net te laat zie, Billy wordt eigenlijk iets te dik en Coco moet juist wat aankomen. Niet goed te doen als ze beiden uit hetzelfde bakje eten!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge