Review: de Furminator

IMG_3091Bouli en Balou zijn, zoals je wel kunt zien, langharige katten. Ze hebben een hele dikke onderwol, lange haren en dit vergt veel verzorging. Als je niet regelmatig borstelt en kamt, heb je grote kans dat ze veel klitten en knopen krijgen of zelfs de kans dat het gaat vilten. Allemaal niet prettig voor de kat en vilt is niet goed voor de vacht en de huidconditie.

Maar goed, het vergt een boel verzorging en dat moet je wel voor je beestjes overhebben. Ik kam Bouli en Balou altijd met een gewone kam en af en toe met de Furminator. Een speciale borstel/kam om de dikke onderwol mee te verwijderen. Het heeft een bijzondere ‘kop’, anders dan andere borstels en kammen en hiermee kun je dus de onderwol goed uitdunnen. Het laat de dekharen zitten en dat is natuurlijk ook wat je wilt! Er zit een knop op waardoor je de haren makkelijk uit de kam kunt duwen, op deze manier kun je snel borstelen zonder elke keer handmatig de haren uit de kam te verwijderen.

furminatorDe eerste keer dat ik aan de gang ging met de Furminator was ik verbaasd hoeveel wol er van mijn katten af kwam! Het is niet zo slim om de Furminator veel te gebruiken (mijn kattentrimmer vertelde mij dit), dit is niet goed voor de vacht/huid van je kat. Ik gebruik de kam een keer in de maand ongeveer en borstel dan ongeveer 10 minuutjes. Je zult versteld staan hoe veel haar eruit komt! Ik kam de katten wel altijd buiten met de Furminator, tipje ;)! Soms is Bo ook heel erg aan het verharen en dan ga ik een paar keer met de Furminator over haar vacht heen en dan scheelt het echt enorm veel met het verharen binnenshuis. Bo ‘Furminate” ik minder vaak dan Bouli en Balou want zij hebben echt een hele dikke ondervacht en Bo heeft dit niet.

Ik gebruik de kam nu zo’n 3 jaar en ik ben er erg tevreden mee! Gebruik jij de Furminator voor jouw kat(ten)? Zo ja, wat vind jij ervan?

You May Also Like

3 Comments

  1. 1

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge