Purrfect Presents: de leukste kattenkinderboeken

kattenkinderboekenNiet alleen volwassenen maar ook kinderen zijn dol op katten (ok, de meesten dan…)! Mijn zoontje is in ieder geval helemaal gek op onze drie poezenbeesten en mede daardoor vindt hij leesboekjes met katten in de hoofdrol érg leuk. Vandaag is de Purrfect Presents dus een aantal leuke kinder- en prentenboeken met katten!

dikkiedik
Op nummer 1 staat natuurlijk de welbekende rode kat: Dikkie Dik. Je hebt ontelbaar veel soorten en maten van deze leuke kat maar wij showen het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik. Mooie platen, leuke en herkenbare verhaaltjes en prachtig mooi vormgegeven. Klik hier als je het boek wil aanschaffen.

 

pimpom
Dan nog twee herkenbare poezen (voor de mama’s en de papa’s onder ons): Pim en Pom. De tekeningen van Fiep Westendorp (Jip en Janneke) zijn heel simpel maar daarom niet minder leuk. In dit boekje leren kindjes tellen met Pim en Pom. Klik hier voor het boek.

 

kareltjekat
Kareltje Kat is een prachtig prentenboek met -jawel- Kareltje Kat in de hoofdrol. Kareltje is vrienden met Piet de straatkat en het boek gaat over hun vriendschap. Het verhaal is in rijm geschreven wat heel prettig is om naar te luisteren. Je kent de auteur misschien wel van het bekende kinderbroek de Gruffalo! (Klik voor het boek)

 

poesmilo

In het boek Poes Milo wordt je meegenomen op “avontuur” van Milo. Drie mooie verhalen, geïllustreerd met zwart-wit tekeningen laat iedereens kattenhartje sneller kloppen. Leuk om voor te lezen maar ook prima zelf te lezen vanaf een jaar of 8! (Klik voor het boek.)

 

katgezien

Eric Carle kennen we allemaal van Rupsje Nooitgenoeg, maar hij heeft ook een boekje gemaakt over katten. Een jongetje is zijn kat kwijt en gaat op zoek naar zijn huisdier. Hij komt allerlei dieren tegen, maar niet zijn kat. Aan het einde komt de aap uit de mouw en had de kat een hele goede reden om zich te verstoppen. Klik hier voor het boek.

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge