Op visite bij PAWsome: Sphynx – Baileys, Rosy & Bubbles

sphynxIedere zondag geven wij andere katten de kans om in het zonnetje te staan op PAWsome! Deze week is het de beurt aan de katten van Silvanna (@sil.m op Instagram!). Ik (Manon) ken Silvanna van de Pabo en was altijd al gefascineerd door haar katten, hoe groot is het verschil tussen haar katten en die harige beesten van mij! Vandaag staan Baileys, Rosy en Bubbels in de spotlights!

Wat is het ras van jouw kat(ten)? En welke kleur(en)?
Sphynx, love it or hate it. Ik vind ze prachtig maar ik snap ook dat er een heleboel mensen zijn die het drie keer niks vinden. No hard feelings maar blijf wel netjes, ik noem iemand anders huisdier ook niet lelijke mormels en weet ik veel waar ze nog meer voor uitgescholden worden. Het is een kwestie van smaak en gelukkig heeft niet iedereen dezelfde smaak. En hé: Who wants a pretty face with an ugly personality?
En nee ze voelen niet gek als je ze aait! Ze zijn lekker zacht en warm.
Baileys is lilac mink white
Rosy is black & white
Bubbles is seal point white

Hoe lang heb je je kat(ten)?
Rosy is eind 2011 als kitten bij ons komen wonen, Baileys kwam daar een paar maanden later als volwassen poes bij en Bubbles, is een dochter van Rosy, en is hier in 2014 geboren in een nestje van vier.

sphynxbaileys

Wat is kenmerkend aan de persoonlijkheid van jouw kat(ten)?
De Sphynx wordt omschreven als:
1/4 kat
1/4 aap
1/4 hond en
1/4 kind
Naaktkatten zijn super sociaal, aanhankelijk en prettig gestoord. Alle drie hebben dan ook duidelijk deze eigenschappen maar zijn toch heel eigen.
Baileys is bijna 7 jaar en we merken dat onze oma die drukte allemaal niet meer zo nodig vindt maar als er visite is dan slooft ze zich ineens enorm uit. Baileys zit altijd bij Jasper, mijn vriend.
Rosy is de diva in huis, ze was hier dan ook als eerst. Het kan een echte heks zijn en schroomt niet om Bubbles en Baileys, en zelfs mij soms, een tik te verkopen. Maar Rosy is echt mijn poes en wil dan ook altijd bij mij zitten, zijn en met mij knuffelen.
Bubbles is onze tomboy, ze racet hier door het huis en het liefst ook door de tuin en daagt de oudjes uit om mee te doen. Ook knuffelen en spelen met onze herder Boo vindt ze geweldig. Een echte spring in het veld en volhouder die een ieders hart laat smelten en een echte allemansvriend is. Vind je haar niet leuk? Dan blijft ze voorzichtig proberen totdat je overstag gaat, en het lukt altijd!

sphynxbubbles

Welke koosnamen geef je aan je kat(ten)?
Rosy: Rosa, muis.
Baileys: Billy-kid, dikke, bolle.
Bubbles: baby, Bub

Welk geluid maakt/maken je kat(ten)?
Ze spinnen er alle drie wat op los. Als de dames het er niet mee eens zijn of iets duidelijk willen maken miauwen ze.
Baileys heeft een hele hese miauw en maakt ook een “mmm” als ze iets niet leuk vindt.
Rosy maakt als ze boos is (en dat is onze diva regelmatig) een soort van opstijgend geluid. Als je dat hoort weet je dat je moet duiken anders krijg je ervan langs.
Bubbles hoor je vaak onder een deken sabbelen op haar tepel, daar wordt ze rustig van en valt ze mee in slaap.

sphynxrosy

Is jouw kat… (kiezen!)
Lui of actief?
Rosy & Bubbles zijn zeker actief, vooral Bubbles maar zij is dan ook nog een jonge poes.
Baileys is in ons huishouden lui maar ik denk dat ze tegenover “gewone” katten eigenlijk ook actief is.

Nieuwsgierig of de kat uit de boom kijken?
Bubbles is nieuwsgierig, en nergens bang voor, al vanaf dat ze ieniemini klein was. Toen we nog geen namen voor de kittens hadden noemde we haar Dora the explorer.
Baileys is eigenlijk geen van beide, die vindt alles wel prima zolang ze haar eigen ding kan doen. Rosy is het meest een kat uit de boom kijken type; krijgen we visite dan gaat zij eerst boven een tukkie doen, dan komt ze na een tijdje op de trap zitten om eens te kijken wie het is en of ze daar wel zin in heeft. Heeft ze er geen zin in dan gaat ze weer terug naar de kattenkamer om zichzelf daar te vermaken.

Aanhankelijk of op zich zelf?
Een sphynx is geen sphynx als ze niet aanhankelijk zijn dus alle drie zeer aanhankelijk. Op de bank zitten zonder kat op schoot of in je nek is hier ondenkbaar. Bubbles is het meest op zich zelf, die komt maar drie keer per dag aandacht vragen in plaats van tien keer ;)

Valt de keuze op kattenspeeltjes of random stuff (zoals haar elastiekjes/kartonnen dozen)?
Baileys is gek op haar rode muis (als de muis niet rood is is hij niet interessant) en op dozen. Als er hier pakketjes bezorgd worden staat Baileys vooraan.
Bubbles is dol op krulveertjes en alles wat voor het grijpen ligt en ze tegen aan kan meppen. Elastiekjes moeten goed op geborgen worden want die eet ze op.
Rosy speelt graag met muisjes (geen voorkeur voor een kleur) en vindt het leuk om dingen van tafel af te duwen, zodra het op de grond ligt is het niet meer interessant.
En waar ze alle drie helemaal gek op zijn is spelen met de speelhengel met veren.

Wil jij nu ook jouw katten in het zonnetje zetten op PAWsome? Neem gerust deze vragenlijst over en mail ons op info@pawsome.nl!

Share This Story

Op visite

You May Also Like

1 comment

  1. 1

    Wat een prachtige katten, ik vindt Sphynxen zulke mooie beestjes. Ze kijken zo lekker wijs of soms evil, daar hou ik van haha.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge