Op visite bij PAWsome: Noorse Boskat Fjezze en Siberische Kat Poeschka

noorse boskat siberische kat 1
Vandaag is het de beurt aan Mies en haar prachtige katten Fjezze en Poeschka om even in het zonnetje te staan op PAWsome! Mies heeft altijd Noorse Boskatten gehad, Jip en Joker, maar vorig jaar zijn ze allebei overleden (11 en 12 jaar). Toen hadden ze er nog één over en dat was een rode, Fjezze (naam komt van Fjezze Fur van de Jeugd van Tegenwoordig). Hij was toen hij pas bij ze kwam wonen erg op zichzelf maar is nu verschrikkelijk lief, vooral als hij boven op bed ligt. Een kat is maar alleen en ben toen zijn ze gaan zoeken naar een andere langhaar erbij en dat is Poeschka geworden!
Wil jij ook jouw katten in het zonnetje zetten op PAWsome? Neem gerust deze vragenlijst over en mail ons op info@pawsome.nl!

Wat is het ras van jouw kat(ten)? En welke kleur(en)?
Fjezze: Noorse Boskat kater, 3 jaar
Poeschka, Siberische Kat poes, 7 maanden

Hoe lang heb je je kat(ten)?
Fjezze heb ik ruim een jaar, hij woonde eerst bij mijn dochter Mischa in Rotterdam in een appartement waar hij niet naar buiten kon. Dat kan hier wel en daar geniet hij super van!
Poeschka hebben we vanaf 10 weken, al 7 maanden.
Verder heb ik ook nog 2 konijnen: Fransje en Pollewop. Fransje is al 7 jaar, gecastreerd en Pollewop is een jaar. Dat is een heel gelukkig huwelijkje haha. Die knuffelen wat af, heel leuk om te zien!

Wat is kenmerkend aan de persoonlijkheid van jouw kat(ten)?
Fjezze kan wat op zichzelf zijn maar wordt naarmate hij ouder wordt steeds aanhankelijker. Poeschka wijkt niet van mijn zijde, is echt een mensenkatje: steeds op m’n schouders liggen en lief!

Welke koosnamen geef je aan je kat(ten)?
Fjezze is Heertje en Badr en Poeschka is Poetin en Russische dame.

Welk geluid maakt/maken je kat(ten)?
Fjezze miauwt vrij hoog en Poeschka doet hem na, ze gaat ook steeds meer rollers maken als een krolse kat, ze is ook verliefd op Fjezze, maar het is niet zo wederzijds….

noorse boskat siberische kat 2

Is jouw kat… (kiezen!)
Lui of actief?
Fjezze is heel actief en Poeschka ook, ik heb ook een grote klimpaal gekocht waar ze in rauzen! Toen Poeschka voor het eerst naar buiten mocht klom ze in de hoogste boom! En gewoon roetsj er weer uit! Heel lenig!

Nieuwsgierig of de kat uit de boom kijken?
Best nieuwsgierig! In de boom!

Valt de keuze op kattenspeeltjes of random stuff (zoals haar elastiekjes/kartonnen dozen)?

Random stuff: plantenbakken met schelpjes, kartonnen doosjes, vliegen, muizen, gordijnen, leren stoelen, dat alles ondanks de klimpaal. Maar ook speeltjes gevuld met kattenkruid!

Wat een ontzettend mooie beestjes heb je Mies. Vooral leuke bijnamen haha ;)
Wil jij ook jouw katten in het zonnetje zetten op PAWsome? Neem gerust deze vragenlijst over en mail ons op info@pawsome.nl!

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge