Op visite bij PAWsome: Guusje

crazycatlady1Vandaag is het de beurt aan Guusje, de kat van Malou. Zij komt vandaag gezellig op de koffie (CATuccino) bij PAWsome HeadQuarters. Wil jij ook jouw katten in het zonnetje zetten op PAWsome? Neem gerust deze vragenlijst over en mail ons op info@pawsome.nl!

Wat is het ras van jouw kat(ten)? En welke kleur(en)?
Guusje is een Europese Korthaar, oftewel, ze is geen raskat. Ze is rood met wit, wat uniek schijnt te zijn voor een vrouwtje. Waarschijnlijk gingen de mensen waar we haar vandaan hebben, er daarom vanuit dat ze een mannetje was. Wij hadden helemaal geen verstand van katten, maar toen ze op haar rug lag, ging ik toch erg twijfelen of ze wel een mannetje was. De dierenarts bevestigde dat ze een vrouwtje was en toen hebben we haar naam veranderd van Guus naar Guusje.

Hoe lang heb je je kat(ten)?
Sinds september 2013.

Wat is kenmerkend aan de persoonlijkheid van jouw kat(ten)?
Ik wilde graag een kat, maar Guusje vindt mij meestal niet zo interessant. Ze is een luie kat die overdag veel op ons bed ligt, en als mijn man thuis komt, komt ze naar hem toe om te kroelen. Ze ligt wel eens bij mij op schoot, maar ze vindt mijn man echt veel leuker dan mij. Ze is dus best eenkennig en andere mensen kunnen weinig met haar.

Welke koosnamen geef je aan je kat(ten)?
Guus en Poes.

Welk geluid maakt/maken je kat(ten)?
Ze mauwt heel weinig, alleen als ze honger heeft. Dan gaat ze naast haar voerbakje staan en roept ze heel hard ‘maaaaaaaauuuuuuuuw’.

crazycatlady2
Is jouw kat… (kiezen!)
Lui of actief?

Ontzettend lui!

Nieuwsgierig of de kat uit de boom kijken?

De kat uit de boom kijken, absoluut. Als er mensen bij ons thuis zijn, blijft ze de hele tijd op afstand en ze vindt alles eng.

Aanhankelijk of op zich zelf?
Op zichzelf. Ze vermaakt zichzelf prima en ze wil alleen op schoot als het haar uitkomt.

Valt de keuze op kattenspeeltjes of random stuff (zoals haarelastiekjes/kartonnen dozen)?
Ze vindt kattenspeeltjes absoluut niet interessant. Waar ze wel mee speelt zijn pennen, stukjes plastic, kerstballen (er liggen er nog steeds een paar onder de kast), babyspeelgoed en eigenlijk alles wat niet voor katten is bedoeld.

Grappig om te lezen dat ze dachten dat Guusje eerst een mannetje was haha! Leuk dat je hebt gemaild Malou! Tot volgende week met een superlieve kitten op visite…

Share This Story

Op visite

You May Also Like

2 Comments

  1. 1

    Ah wat een mooi katje dit! Superleuk een vrouwtje met rood, ik wist ook niet dat dat kon. Europese korthaar is trouwens een officieel kattenras hoor. Net als Britse korthaar en Oosterse korthaar enzovoort.

  2. 2

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge