Op visite bij PAWsome: Brits Korthaar Jacob

IMAG4272

Deze zondag hebben we visite van Brits Korthaar Jacob! Deze fluff is van Debby en ze noemt hem zelf haar ‘ware Jacob’. Ze heeft ook een erg leuk Instagram account aangemaakt speciaal voor Jacob zelf met alleen maar foto’s van dit leukje: Prrrjacob. Wil jij ook jouw katten in het zonnetje zetten op PAWsome? Neem gerust deze vragenlijst over en mail ons op info@pawsome.nl!

Wat is het ras van jouw kat(ten)? En welke kleur(en)?
Het is een Brits Korthaar en hij heeft de kleur lilac. Als kind ben ik opgegroeid met drie katten waarvan twee blauwe Brits Kortharen. Door de katten van Milou en de katten van Serena van beautylab ben ik echt verliefd geworden op dit ras. Sinds december woon ik groot genoeg, eindelijk!

Hoe lang heb je je kat(ten)?
Jacob is nog maar 4 maanden oud. Ik mocht hem ophalen met 13 weken. Hij is nu ongeveer een maand bij me. Ik kan hem nu al niet meer wegdenken uit m’n leven.

Wat is kenmerkend aan de persoonlijkheid van jouw kat(ten)?
Het is een kroelkat. Hij komt wel eens spontaan op m’n schoot liggen. Hij zorgt altijd dat hij bij me in de buurt is. Zo volgt hij me naar de slaapkamer, gaat mee naar de badkamer als ik aan het douchen ben en naar het toilet gaan is afgelopen tijd een stuk gezelliger. En als ik thuis kom van werk en ik roep zijn naam, komt hij me rennend tegemoet. Hij is erg graag onder de mensen. Als ik hier met 8 man zit, komt hij er gezellig bij zitten. Totaal niet schuw dus. En hij is heel erg speels, maar dat is denk ik wel normaal voor een kitten.

Welke koosnamen geef je aan je kat(ten)?
Kleine draak en aap

Welk geluid maakt/maken je kat(ten)?
De te lieve prrr geluidjes. Vooral als hij aan het draken is. Hij vliegt dan door het hele huis en als ik hem dan roep, kijkt hij even op: ‘prrr’! En dan gaat hij weer verder. Natuurlijk heeft hij ook een gewoon miauw, die nu nog erg schattig klinkt.

jacob

Is jouw kat… (kiezen!)
Lui of actief?
Duidelijk actief! Ben benieuwd of dit zo blijft.

Nieuwsgierig of de kat uit de boom kijken?
Erg nieuwsgierig.

Aanhankelijk of op zich zelf?
Aanhankelijk. Maar hij kan zichzelf ook goed vermaken.

Valt de keuze op kattenspeeltjes of random stuff (zoals haar elastiekjes/kartonnen dozen)?
Hij vindt heel veel leuk. Alles wat kraakt zoals plastic papiertjes en plastic tassen. Er ligt hier daarom best veel troep op de grond. Maar ik heb ook een laserlichtje. Dit vindt hij geweldig. Maar ik ben bang dat hij gek wordt als ik ’t te lang doe. En de bekende stok met veertjes verveelt nooit!
Er is een bestelling met zo’n circuit met gele balletjes onderweg. Misschien leuk voor hem als ik aan ’t werk ben.

You May Also Like

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge