Op visite bij PAWsome: Blauwe Russen – Yekatarina & Zoya

blauwerus1Iedere zondag geven wij andere katten de kans om in het zonnetje te staan op PAWsome! Deze week is het de beurt aan de katten van Linda! Linda heeft twee Blauwe Russen met bijzondere namen: Yekatarina en Zoya.

Wat is het ras van jouw kat(ten)? En welke kleur(en)?
Het zijn allebei Blauwe Russen.

Hoe lang heb je je kat(ten)?
We hebben ze nu bijna 1 jaar in huis, we hebben ze met 12 weken mee naar huis mogen nemen. Yekatarina is 4 dagen ouder dan Zoya, ze hebben dezelfde vader en zijn dus halfzusjes.

Wat is kenmerkend aan de persoonlijkheid van jouw kat(ten)?
Yekatarina houdt heel erg van knuffelen, ‘meehelpen’ met klusjes in huis, is erg aanwezig en miauwt graag als ze aandacht wil hebben en houdt absoluut niet van bezoek.
Zoya houdt ook van knuffelen, maar wel als het haar uit komt, gaat wel vaak al purren voordat je haar überhaupt aanraakt, ‘helpt’ ook graag in huis.
En allebei zijn ze eigenlijk wel prettig gestoord, maar dat zal ook wel aan de opvoeding liggen haha.

Welke koosnamen geef je aan je kat(ten)?
Yekatarina (spreek je uit als Eekatarina): Rina, Nippie, Nipnip
Zoya (spreek je uit als Zojeh): Zoj, Zojtje, Boefje

Welk geluid maakt/maken je kat(ten)?
Ze kunnen allebei heel goed miauwen (vroeger thuis hadden we een Siamees, daar doen ze me soms aan denken qua stem geluid), ze purren en knorren ook best luid. Als ze een vogeltje zien kunnen ze daar ook helemaal in op gaan qua geluiden.

blauwerus2

Is jouw kat… (kiezen!)
Lui of actief?
Allebei actief!

Nieuwsgierig of de kat uit de boom kijken?
Allebei nieuwsgierig, tenzij het om bezoek gaat, dan kijkt Yekatarina heel erg de kat uit de boom.

Aanhankelijk of op zich zelf?
Allebei aanhankelijk, zeker weten haha!

Valt de keuze op kattenspeeltjes of random stuff (zoals haar elastiekjes/kartonnen dozen)?
Allebei, ze spelen heel graag met muisjes, speeltjes, speelrails etc. Maar ze kunnen ook heel gelukkig worden van een kartonnen doos of dopje van een fles drinken.

Superleuk om meer te lezen over de Blauwe Rus, wij waren allebei nog niet zo bekend met dit ras maar volgens ons is het echt een ontzettend lief ras. Leuk dat je jouw katten in het zonnetje wilde zetten Linda!

Wil jij nu ook jouw katten in het zonnetje zetten op PAWsome? Neem gerust deze vragenlijst over en mail ons op info@pawsome.nl!

Share This Story

Op visite

You May Also Like

1 comment

  1. 1

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge