Met Balou naar de dierenarts. Alweer.

Foto 16-11-15 18 04 08
Het was toevallig dat ik net bij de kattenbak liep toen Balou eruit kwam. Normaal schenk ik er geen aandacht aan maar dit keer deed ik dat wel. Ik zag op de grond wat druppeltjes vallen en er zat bloed bij… Ah nee he, dacht ik nog. Niet wéér blaasgruis.

Zoals velen van jullie misschien wel weten heeft Balou het afgelopen jaar twee keer heftige blaasgruis gehad en is hier 2 maal aan geopereerd (klik en klik voor de blogjes). Dit is ons niet in de koude kleren gaan zitten want het brengt heel wat mee, zo’n katheterkater.

Foto 16-11-15 14 56 27
Ik twijfelde niet en belde direct de dierenarts. Ze wisten precies dat ik het over Balou had en de assistente zei al aan de telefoon: “Ah nee niet weer Balou…” Ik kon 2 uur later gelijk langskomen en de dierenarts onderzocht hem grondig… Zijn blaas was niet vol (GELUKKIG) en er stond geen spanning op dus hij kon gewoon zijn urine kwijt. De arts zei dat hij geen steentjes kon voelen zo op het eerste gezicht maar dat we nu voor een keuze stonden: a. we sturen Balou naar huis met een antibioticakuurtje of b. we gaan een rontgenfoto maken om echt uitsluitsel te krijgen of het geen blaasgruis is.
Ik koos meteen voor optie b. Ik kon Balou daar laten en diezelfde middag maakten ze nog een foto. Ik haalde Balou een paar uurtjes later weer op en had een gesprek met de dierenarts.

Foto 16-11-15 15 13 49
Er waren geen steentjes te zien (thank GOD!), dit zou ook wel gek zijn want Balou zit op een heel streng dieet waardoor het eigenlijk onmogelijk is om gruis te vormen. Dit was waarschijnlijk een “gewone” blaasontsteking maar met Balou’s voorgeschiedenis moesten we gewoon meer doen dan een antibioticakuurtje.

Foto 16-11-15 15 26 46
Opgelucht als ik was nam ik Balou weer mee naar huis met een pijnstiller en tabletjes op zak die de pijn/krampjes moesten verlichten. De dagen erna heb ik hem goed in de gaten gehouden en er kwam gelukkig weer gewone plas uit, zonder bloed en zonder gedoe.
Man, man, man. Die Balou van ons houdt het allemaal wel spannend!

You May Also Like

1 comment

  1. 1

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge