Kattentrimmer

kattentrimmen

Twee jaar geleden bezochten we een keer een speciale kattendag bij “onze” dierenwinkel. Je mocht je poezen meenemen (toentertijd hadden we alleen nog Bouli en Balou), dus zij gingen gezellig mee. Er was ook een kattentrimmer aanwezig. Ik raakte met haar aan de babbel en zij stelde voor om de nagels van de katten te knippen want ik durfde dat niet zo goed. Hophophop, met een paar minuten waren alle nageltjes weer kort. Ze vertelde over haar werk als kattentrimster en ik raakte wel heel erg geïnteresseerd. Omdat Balou en Bouli langharig zijn, vergt het heel wat onderhoud. Ik besloot om een afspraak te maken. Sindsdien ga ik elk half jaar met Bouli en Balou een keer naar mijn kattentrimster toe (deze trimsalon als je geïnteresseerd bent).

kattenkapper2

Wat doet een kattentrimmer?
Ik vertel mijn ervaringen, het kan zijn dat een andere trimmer het helemaal anders doet!
Mijn katten hebben een hele dikke ondervacht. De katten zijn niet in staat om dit zelf allemaal bij te houden (weg te likken). Zelf is het geen doen om deze ondervacht te verwijderen met borstelen. Ten eerste heb ik geen materiaal om dit te doen en ten tweede heb ik hier geen tijd/zin in. Wat een trimmer doet is het uitdunnen van deze dikke ondervacht. Dit is nodig want anders kan het gaan vilten (en dat wil je niet), de huid van de kat kan irriteren en je krijgt heel snel knopen/klitten/dreadlockjes wat de kat belemmert in hun beweging. Tot slot is het ook nog ontzettend warm.
De kattentrimmer heeft speciaal materiaal en is natuurlijk heel erg bekwaam in de omgang met katten. Een hond trimmen is zo anders dan een kat. Honden worden vastgesnoerd aan een lijn maar bij een kat doen ze dat niet. De trimster waar ik heen ga ik zo goed met katten, zo lief en zorgzaam, je ziet echt wel een hart voor poezen.

Als eerste knipt ze de nagels van de katten. Ik kan dit zelf thuis ook wel maar dit gaat gepaard met bloed, zweet en tranen (bij mezelf) en ik ben bang dat ik in het leven knip. De achterpoten lukt mij niet om te knippen. Mijn katten vinden nagels knippen echt niet tof maar het moet gebeuren. Anders groeien de nagels in de kussentjes en dan zijn we nog verder van huis.

kattentrimmen2

Vervolgens kamt ze eerst met een grove kam door de vacht heen. Ze heeft verschillende soorten borstels en kammen waaronder een soort stofzuigerborstel. Bouli en Balou zijn bang voor de stofzuiger thuis maar lijken die ‘stofzuigerborstel’ wel chill te vinden! Bij mij is ze ongeveer een uurtje per kat bezig, langer doet ze ook niet want dan is de kat er wel klaar mee.
Naar de trimmer is niet hun hobby maar ze hebben er altijd veel baat bij. Na een bezoekje zijn ze veel vrijer, actiever en ook een stuk mooier. Al het losse haar is weg, ze hoeven zelf niet zoveel te wassen en krijgen zo natuurlijk ook minder haar binnen. Voor mij is het ook fijn want ik heb niet zoveel haar meer in huis, ik kan ze knuffelen zonder daarna met een plakroller aan de slag te moeten en het scheelt zelf veel onderhoud. Ik borstel ze zelf wel 1x in de week met een gewone borstel en heel af en toe met de Furminator maar dat is ook niet heel goed voor hun vacht/huidje.

Het trimmen van de kat doet absoluut geen pijn! Het is puur het verwijderen van de losse haren en ondervacht. Zoals je wel kunt lezen ben ik echt enthousiast en ga ik met plezier ieder half jaar! Ze zijn dan weer zo mooi, zacht en verzorgd! Ik kan nog wel 1000 woorden kwijt over het trimmen maar als je langharige katten hebt, raad ik het écht aan om eens een bezoekje te brengen. Wij gaan ook een keer in de zoveel tijd naar de kapper, waarom zouden we de vacht van onze liefste poezenbeesten ook niet verzorgen?

Hebben jullie ervaring met het trimmen van je kat(ten)?

You May Also Like

3 Comments

  1. 1

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge