Kattennamen

IMG_1856
Als je een kitten neemt dan mag je vaak zelf de naam uitkiezen, soms ‘moet’ het volgens de stamboom met een bepaalde letter maar meestal heb je zelf de vrije hand. In dit blogje vertel ik hoe wij op Bouli, Balou en Bo zijn gekomen!

BOULI

Vroeger als klein meisje was ik fan van Bouli (een tekenfilmpje over een sneeuwpopje: Bouli). De jaren voordat we besloten om een poes te nemen was ik al over de katten naam uit. Of het nou een jongen of meisje zou zijn het zou Bouli gaan heten. En zo geschiedde. Onze eerste poes werd Bouli. We konden Bouli nog niet meenemen uit de cattery maar hadden haar al wel zo genoemd. Later kregen we een telefoontje met het bericht dat onze Bouli was overleden, heel verdrietig… We mochten wel langskomen om een ander poesje uit te kiezen, als we dat wilden. Nouja, na tranen gingen we naar de cattery om een andere poes uit te kiezen en dat werd een fluffige langharig crème poesje. Ik vond de naam Bouli zo leuk maar ergens wilde ik ook niet nog een keer Bouli kiezen omdat Bouli 1.0 overleden was… Maar na wat nagedacht te hebben werd het toch Bouli (2.0), het eerste poesje hebben we voor de verandering maar Billie genoemd.

BALOU

We besloten een paar dagen later om ook het grijs-witte katertje in huis te nemen. We wilden graag een katten naam die ook begon met de “B”, zo was het echt een eenheid. Ik ben echt een Disney fan en de naam was dan ook snel bedacht: Balou. Balou de beer van Jungle Boek. Achteraf gezien is Balou een hele goede kattennaam voor hem geweest want het is ook echt een beertje, hij is grijskleurig (net zoals de beer), zijn echte vachtkleur heet ‘blauw’ en als je Balou snel zegt komt het uit op: Bloe (blue, blauw…). Ja, perfect!

BO

Een paar jaar later wilden we nog een kitten en gingen we weer naar dezelfde cattery. Ik wilde perse een naam met de B, zodat het geen buitenbeentje ging worden. Ik had een lijstje met de volgende namen: Bella, Belle en Bo. Bella deed me teveel denken aan Twilight, Belle was te zoet voor onze kitten en Bo, ja het was ook al vrij snel duidelijk dat Bo, Bo moest gaan heten!

Bouli, Balou en Bo, een goed trio!

Dit zijn trouwens de top 10 meest gebruikte katten namen van 2014:

 1. Luna
 2. Simba
 3. Mickey
 4. Tijger
 5. Gizmo
 6. Tommy
 7. Sam
 8. Max
 9. Poes
 10. Misty

Grappig om te zien! Ook geen enkele naam met de B haha.

Hoe zijn jullie op jouw katten naam gekomen?

You May Also Like

21 Comments

 1. 1

  Onze kat heet Frits. Mijn man heeft jarenlang in Eindhoven gewoond en daar is Frits Philips nogal beroemd. Inmiddels wonen we al weer jarenlang ergens anders maar om toch nog dat stukje Ehv te hebben, kwam hij met Frits op de proppen als naam voor onze kat. Ik vond het ook een leuke naam, lekker kort en makkelijk te roepen als hij weer eens kattenkwaad uithaalt ;-)

 2. 3
 3. 5

  Mijn katten heten Roxie en Pukkie.
  Ik had al heel lang de naam Moxie in mijn hoofd, als ik ooit een eigen kat zou nemen, dan wilde ik hem/haar Moxie noemen. Maar toen ik eenmaal Roxie had, paste die naam voor geen meter. Mijn moeder was de reddende engel en opperde de naam Roxie. Een perfecte naam voor mijn rode draak.

  Pukkie heb ik bij een kitten opvang gehaald. In eerste instantie was haar naam Gypsy, maar eenmaal thuis vond ik die naam totaal niet passen. Ze was zo klein en met een heel spits kopje. Kleine Ukke Puk werd het al snel. Binnen een paar uur was het dus exit Gypsy en werd het Pukkie. Wat nog steeds een perfecte naam is, want het is nog steeds een klein poesje.

 4. 7

  Onze poes heet Pippa.
  We willen graag een kitten voor er bij en dan zit ik vooral te denken in de richting van Pongo of Perdy (zoals de honden in 101 dalmatiërs) ;)

 5. 9

  Mijn toenmalige vriend werkte bij een rederij waarbij sommige boten met een E begonnen, er was dus een Emma Maersk. En zodoende vond ik Emma een leuke kattennaam. Lekker romantisch hahah

 6. 10

  Er kan zo een boek geschreven worden; de avonturen van Bouli, Balou en Bo :)

  Wij hebben sinds een paar maanden een kitten en die we hebben we Mozart genoemd. Al moet ik toegeven dat we haar eigenlijk altijd Knaap of Knaapster noemen. Maar in haar paspoort staat Mozart haha.

 7. 11

  Super leuke blogpost dames! Onze poes heet Lexi. Mijn vriend en ik besloten een Britse korthaar te nemen maar een naam verzinnen was lastig. Uiteindelijk komt de naam Lexi van een liedje. Happines van Alexis Jordan was continu op de radio toen mijn vriend en ik elkaar net leerden kennen en in de auto zaten om samen op pad te gaan. Lexi komt dus van Alexis. Veel vinden het wel een vreemde naam voor een poes omdat hij eigenlijk meer bij een kater past, maar wij vinden het juist grappig.
  Wij hadden ook nog een kitten van 9 maanden alleen we hebben haar afgelopen maandag in moeten laten slapen, ze had het FIP virus, zijn jullie hier bekend mee? Verschrikkelijk en ben echt kapot van. Ze heette Yana, een ragdoll. We wouden haar vernoemen naar de moeder van mijn vriend, Adriana.

 8. 12

  Mijn katten heten Gambit en Rogue. Mijn vriend en ik zijn beiden gek op Marvel en vinden Gambit en Rogue hele gave personages. Helaas bleek later bij de dierenarts dat onze Rogue toch een kater is (de mensen waar wij de kittens hebben opgehaald waren er 100000% zeker van dat het een poes was) en zit hij nu opgescheept met een vrouwennaam. Gelukkig lijkt hij er zelf helemaal niet mee te zitten!
  Kelly onlangs geplaatst…Zo bangMy Profile

 9. 13

  Ik heb mijn kinderen laten kiezen. We hebben een poes en een kater. Broer en zus. Ze heten max en rosa.

 10. 15

  Onze rooie heet Mr. Bigglesworth, naar de kat van Dr. Evil in Austin Powers.
  Gewoon, omdat we dergelijke namen cool vinden.
  Het word wel snel afgekort tot Biggie, Biggs, Biggelicious, Biggles, Notorious BIG you name it.
  Maakt toch niet uit hoe we hem noemen, luisteren doet hij alleen wanneer het hem uit komt hihi. (lees: wanneer er voedsel in beeld is.)

 11. 16

  Bij het ophalen van mijn kat had hij al een naam: Twister. Die naam vond ik in eerste instantie geen leuke naam en wilde al een andere verzinnen. Maar omdat Twister zijn naam eer aan deed want met zn dolle 5 minuten ging hij door het huis als een….. én omdat hij er daadwerkelijk op reageerde werd het dus alsnog Twister.

  Maar omdat ik Twister voor mijn prachtige Russian Bleu look-a-like té gewoontjes vond is het Twizzter geworden!

 12. 17

  Onze eerste lapjes poes hebben we Fleur genoemd vanwege haar fleurig patroon, toen hebben we toch maar een speel vriendje erbij gedaan die we Gizmo hebben genoemd.
  Toch uiterst benieuwd naar wat voor een baby’s ze zouden krijgen een nestje.
  Het nestje met 5 kittens toch niet kunnen kiezen welke we zouden weggeven, hebben we toch maar besloten om ze allemaal maar bij ons te houden.
  Zo kwam de grootste knuffel kater aan de naam Teddy, de 2e kater Snaky, omdat mn vriend van slangen houd.
  Van de 3 poezen hebben we de eigewijze dame maar Bo genoemd, de andere Fay vanwege dat het wel lief klonk en wat ze natuurlijk ook is en de kleinste meid die het gelukkig gered heeft Baby Kind. Beetje vreemde naam maar dat komt omdat ze toen wat meer zorg nodig had doordat ze zo klein was, een echte baby dus.

 13. 18

  Ik heb wel een paar namen voor de meisjes poezen die ik leuk vindt en ik krijg een kitten bijna :) hier is die lijst voor de leuke namen :) 1- Lady 2-Paris 3-Kitty 4- Gucci

 14. 19

  Ik heb 3 katten twee rooie broertjes en een Noors dametje de boys heten buki en tal mijn Noortje heet ailish dat zijn namen uit een spel van de eerste x-box sudeki ik wil in de toekomst nog een Noorse rooie jongen te krijgen die dan elco gaat heten

 15. 20

  mijn poes heb ik POEKO genoemd
  poe van poes
  ko van koos de naam van mijn overleden man
  marianne klerkx

 16. 21

  mijn poes heet POEKO
  poe van poes
  en
  ko van koos mijn man die is overleden.
  niemand heeft een poes die poeko heet en toch zouden meer mensen hun huisdier de naam van hun overleden dierbaren moeten vernoemen

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge