Katten en de winter – Tips

cat snow
Het begint al goed koud te worden in Nederland. Gaan je katten naar buiten? Lees dan de volgende tips zodat jouw lieve beestjes veilig de kou kunnen trotseren! Natuurlijk zullen ze meeste katten wel binnen blijven met sneeuw of ijs maar er zijn toch altijd een paar stoere rakkers die wel naar buiten willen!

Afgelopen zomer schreven we ook een artikel: hitte en je katten – 10 tips
Bron afbeelding

1. Zorg dat je kat de mogelijkheid heeft om naar binnen te kunnen!
Je hebt katten die hele dagen buiten struinen en eigenlijk nooit binnen komen. Helemaal prima maar als het echt ijs- en ijskoud is, is dit echt niet leuk en fijn voor je kat. Stel je voor dat je kat in water is gevallen en nat en koud is. Hij/zij wil dan graag naar binnen en het is wel fijn als die mogelijkheid er dan is. Is je kat niet gewend aan een kattenluik? Hier geven wij wat praktische tips.

Dun laagje ijs
Heeft het gevroren? Pas dan op voor dun ijs op bijvoorbeeld de vijver in de tuin of de sloot achter je huis. Het zou niet fijn zijn als je kat door het ijs zakt… Wees dus een beetje waakzaam voor zover dit mogelijk is met dichtgevroren water!

Is er gestrooid vanwege sneeuw en/of ijs?
Maak dan, als dit kan, de pootjes van je kat schoon als hij/zij weer thuis komt. Het strooizout kan namelijk de kussentjes beschadigen of irriteren. Niet zo fijn! Het is tegelijkertijd ook zout dus dat prikt natuurlijk ontzettend als het in een wondje zou komen.

Buiten slapen
Is je kat een echte buitenliefhebber en slaapt hij/zij ook graag buiten? Zorg dan voor een warme veilige plek zodat je kat ook in de kou lekker kan maffen. Een lekker plekje uit de wind is wel een must. Plaats bijvoorbeeld een kattenluikje in de deur van de schuur/garage als dit kan! Je kunt ook een plastic bak/doos met wat stro in een windvrije hoek neerzetten…

Kittens en oude katten
Kleine kittens en bejaarde katten kun je tijdens echte kou en sneeuw beter binnenhouden. Ze zijn veel minder bestand tegen de kou!

Heb jij nog tips of dingen waar je aan moet/kunt denken met de katten in de winter? Laat ze achter in de comments!

You May Also Like

3 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Die van mij is echt een buitenkat, bij mijn ouders konden ze altijd de garage in. Nu we samen verhuids zijn kan dat niet meer. Ik houd hem winters nachts binnen ookal heeft hij daar geen zin in.
    Daarnaast heb ik een oude container bak, op een plek uit de wind gezet. daar hebben we een groot gat in gemaakt zodat hij er makkelijk in en uit kan. Ik heb er een aantal van zijn kussens en kleedjes in gelegd en zet ook vaak zijn etensbak er in.

    Het klinkt misschien stom een oude container bak maar het is winddicht en lekker warm. Hij gaat er altijd in als het regend.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge