In de test: ALMO NATURE blikjes

IMG_2085

Ik (en Milou ook) vind het belangrijk dat onze katten goed voer krijgen. Ik geef onze katten altijd de brokjes van Royal Canin (de Urinary versie vanwege de blaasgruis van Balou). Dat is hun ‘hoofdvoer’ en ze doen het hier heel erg goed op. Hun vachtjes zijn mooi, tanden zijn goed, ze zijn gezond en hun poep stinkt niet enorm. Naast brokjes vind ik het leuk om ze af en toe te verwennen met wat blikvoer. Al vanaf het begin geef ik ze de blikjes van Almo Nature en mijn katten vinden het heerlijk.

Foto 18-03-15 12 26 56Je hebt ze in heel veel smaken en wat ik zo fijn/goed vind is dat er écht vlees/vis in zit en geen dierlijke bijproducten. Ik ben bijvoorbeeld geen fan van de Whiskas blikjes want als je bekijkt wat daar in zit (met gevogelte: vlees en dierlijke bijproducten (o.a. 4 % gevogelte, 4 % vers vlees), granen, mineralen, plantaardige eiwitextracten.). Ik bedoel… 4% vlees? En dan alsnog bijproduct… Ik heb wel eens van die supermarkt blikjes gegeven en het viel me op dat ze daarna gewoon stonken (hun poep vooral). Met deze blikjes van Almo Nature weet ik gewoon dat ze gewoon echt voer krijgen en geen “mineralen” of “plantaardige eiwitextracten” maar bijvoorbeeld 70% tonijn (dat is bijna 20 keer zoveel echt vlees dan de Whiskasblikjes), visbouillon, garnaaltjes en maar 1% rijst. Mijn keuze is hierdoor snel gemaakt.
Natuurlijk geef ik onze katten ook wel een ‘slechte’ snoepjes! Wij eten ten slotte ook wel eens MacDonalds of snackbar toch? Als de basis maar gezond is mag je af en toe best wel eens cheaten ;)

IMG_2083
Ja hoor, wij zijn fan!

Krijgen jouw katten ook blikvoer? En welke geef jij ze?

Share This Story

Food

You May Also Like

9 Comments

 1. 1

  Wij gaven ze eerst supermarkt voer maar sinds ze royal canin krijgen stinkt hun poep veel minder en ik heb gewoon het idee dat het beter is. Vaak krijgen ze 2x per week blikvoer. Dit koop ik wel vaak van de supermarkt maar ik zal eens gaan letten op wat er inzit.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Maart 2015 #2My Profile

 2. 2
 3. 3

  Ik geef ons schatje elke dag een zakje van Gourmet, ik wissel af met een duo van vlees en een duo van vis. Vindt ze erg lekker, daarnaast eet ze ook veel brokjes van Felix. Soms bak ik ook een stuk verse vis of kipfilet voor haar (zonder zout). Zondigen doet ze graag met de Party mix van Felix of snacks van Whiskas. Ik geef haar geen gewone voeding van Whiskas, ben daar ook geen fan van. Het arm beest kreeg er diaree van en gaf over. Wat zit er toch allemaal in…
  Als ik deze blikjes eens tegenkom zal ik ze eens proberen. Ik wissel graag af, de blikjes van Sensations vallen hier ook in de smaak, binnen no time heeft ze het naar binnen gesmikkeld.

 4. 4

  ik geef men drie schatten ook almo nature, afwisselend met porta21 of vers gestoomde witte vis. Brokjes geef ik een mengeling van porta21 adult, porta21 graa vrij en almo nature.

 5. 5

  Ik ga ook altijd voor goed voer! Mijn kat kreeg droge brokjes van Smolke en af en toe een blikje Almo, Renske of Yarrah. Allemaal goed natvoer met veel vlees/vis en weinig rommel. En als snoepjes koop ik vaak een klein zakje (500 of 750 gr) gewone brokjes van een goed merk en in een andere smaak dan de gewone brokken. Zo kun je met en gerust hart snoepjes geven, omdat het gewone brokjes zijn.
  Geanne onlangs geplaatst…On its way from Ebay #2My Profile

 6. 7

  Hey!

  Mijn kater heeft voedselallergie en is nu op verplicht dieet (met cortisone pillen) om dan, over een paar dagen, terug ‘normaal’ te eten… ik zal moeten starten met bvb een stuk steak of zalm… maar op termijn zou ik opnieuw willen starten met blikvoeding. Whiskas, Sheba, Felix… zijn merken die ik sowieso niet wens te geven (omdat de allergie daarmee gestart is). Zou dit een goed alternatief zijn, denken jullie? (ik ga dit natuurlijk ook met DA bespreken, maar hij lijkt mij steeds te willen pushen naar de merken die hij verkoopt – dubbel zo duur!) Thanks! :)

  • 8

   Almo heeft alleen ‘echte’ ingredienten, geen rommel en afval! We zouden het inderdaad ook voorleggen aan de DA maar Almo is zeker een van de betere!

 7. 9

  Almo en Applaws zijn hier de favoriet. Dagelijks krijgen ze een beetje natvoer en ik wil graag goed voer geven. Hoofdvoer zijn brokken, een mix Cat lovers Gold (weinig granen) en Royal Canin indoor. En af en toe een handje Royal Canin Oral of British Shorthair voor de tanden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge