In de snackbar: Royal Canin British Shorthair

snackbar

Dierenvoeding kan heel divers zijn en er valt van alles over te zeggen. De één geeft wat anders dan de ander en waarbij de één natvoer laat staan, zweert de ander er bij. Ik denk dan ook dat er niet één manier het beste is, maar dat ieder voor zich weet wat het beste is voor zijn/haar kat. Bij mij (Milou) thuis krijgen mijn katten twee soorten brokken in hun snackbar (vandaar de titel ;-) ): Royal Canin British Shorthair en Prins Adult. Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over Royal Canin British Shorthair!

Toen ik Lush als kitten kreeg, kreeg ik een kittenpakket met een kilo zak Prins kittenvoer. Lush was het vanuit de Cattery gewend, dus ik ben hier mee door gegaan. Wel had ik ook al een zak Whiskas thuis staan, want ik vind het ook niet lekker iedere dag hetzelfde te eten, dus ik dacht: Lush vast ook niet! Whiskas in alle soorten en smaken hebben hier al de revue gepasseerd, evenals andere merken zoals Felix. Toen ik mij eenmaal wat meer ging verdiepen in voeding – en dan met name de voedingsstoffen – wilde ik eens wat anders proberen: Royal Canin British Shorthair.

Brits Kortharen hebben een krachtig en goedgevormd lichaam. Dit omdat ze een andere spieropbouw hebben dan lichtgewicht katten. Ook hebben Britten (helaas) veel te maken met erfelijke hartaandoeningen – ook wel hypertrofische cardiomyopathie. De dikke, dichte wollige (onder)vacht van een Brit vereist veel zorg, maar ook de juiste voedingsstoffen. De voeding van Royal Canin British Shorthair is exclusief afgestemd op al deze behoeften van Brits Kortharen.

Productbeschrijving (Bron):
Versterking van de spiertonus en de gewrichten: behoud de spiermassa en beschermt de gewrichten door een optimaal uitgebalanceerd aandeel proteïnen (34%) en een hoog gehalte aan L-carnitine, chondroïtine, glucosamine en Omega-3-vetzuren (EPA & DHA).
Verbeterde mond- en gebitshygiëne: de toevoeging van calciumchelaatvormers en de unieke vorm, grootte en textuur van de brokken dragen bij aan het behoud van goede gezondheid van gebit en mondholte.
Ondersteuning van de hartfunctie: een optimaal uitgebalanceerd gehalte taurine, L-carnitine, EPA/DHA en antioxidanten ondersteunen de hartspierfunctie.
Optimale bescherming door L-lysine: de luchtwegen van de kat worden heel vaak door het herpesvirus aangetast. Aanvulling op de voeding met L-lysine beperkt de intensiviteit van de virusoverdracht en het vermindert de impact van de klinische symptomen van de door het herpesvirus v: eroorzaakte ziekten.

Samenstelling
gevogelte-eiwit (gedroogd), plantenproteïneinsulaat*, rijst, mais, dierlijk vet, maiszetmeel, lignocellulose, dierlijk eiwit (gehydrolyseerd), chichoreevezels, mineraalstoffen, sojaolie, visolië, fructo-oligosachariden, gisthydrolysaat (bron voor mannan-oligosachariden), komkommerkruid-olie, hydrolysaat uit schaaldieren (bron voor chondroitine), afrikaantjes-meel (bron voor luteïne), hydrolysaat uit kraakbeen (bron voor chondoritine).
* L.I.P.: geselecteerde, licht verteerbare proteïnen met hoge biologische waarde. Toevoegingen: vitamine A (29.300 IE/kg), vitamine D3 (800 IE/kg), ijzer (40 mg/kg), jodium (4 mg/kg), koper (6 mg/kg), mangaan (51 mg/kg), zink (154 mg/kg), seleen (0,08 mg/kg), L-carnitine (200 mg/kg), taurine (3 g/kg).
Conserveringsstoffen – antioxidanten.

snackbar1

Even voor de duidelijkheid: het gaat om de voorste brokken die je hier ziet, in het witte bakje, waar Lieve van aan het eten is. De brokken zijn erg groot van samenstelling, maar ook hier is over nagedacht: Britten zijn geneigd eten snel naar binnen te schrokken (op snoepjes kauwen ze negen van de tien keer niet eens), deze brok is groter dan normaal, wat de massieve kaak stimuleert om te kauwen. Dit zorgt voor een betere voedselopname.

Dan is er natuurlijk van iedere voeding ook nog een aanbevolen hoeveelheid per dag voor de kat, zo ook bij deze Royal Canin. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij hier niet aan houd. Zoals je op bovenstaande foto ziet zit de blauwe dispenser ook vol met brokken (Prins) en nog een klein bakje met Royal Canin Kitten (dit was voor onze logee, Lilly.). Dit staat er 24/7 en mijn katten weten hier goed mee om te gaan. De Royal Canin British Shorthair geef ik echter wel om de dag. Mijn katten vinden deze brokken namelijk zó lekker, dat ze hier iedere dag heel veel van kunnen eten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, want ondanks dat het goede/gezonde brokken zijn kunnen ze hier ook dik van worden. Ik meet het dus niet precies af zoals op de aanbevolen hoeveelheden, maar ik geef het met mate. En dit werkt perfect bij mijn katten. Ze zijn namelijk allemaal op een gezond gewicht!

Wat ik vooral heel erg als verschil merk met de brokken van Royal Canin of een ander (supermarkt)merk: De vacht van mijn katten is mooi en vol, ook glanst het mooi in het zonnetje! Het grootste voordeel vind ik dat hun ontlasting minder stinkt met deze brokken. Het is ook van goede structuur, waarbij het bij andere merken wel eens soep kon zijn ;-) (oke, TMI.) Ook belangrijk voor ons, want wij moeten het tenslotte weer opruimen, haha! Qua spieropbouw ben ik tevreden. Ik heb vier poezen, dus ze zijn altijd wel een beetje ‘klein en smal’ vergeleken met katers, maar ik vind dat ze een goede bouw hebben. Of dit verandert wanneer ik overstap op een ander merk, weet ik niet… Want ik heb het nog nooit geprobeerd!

Volgende keer is Prins Vitalcare Adult aan de beurt!

Wat voor droogvoer geven jullie aan je katten?

You May Also Like

6 Comments

 1. 1

  Ik heb hier twee bakjes staan. Eentje altijd met Royal Canin (meestal iets van apetite control 7+ of indoor 7+) en in het andere bakje zit altijd een ander merk. Ze zijn hier vrij makkelijk met brokken. De Biritish Shorthair brokken haal ik ook wel eens, zijn ze gek op.
  Amy-Denise onlangs geplaatst…Secondhand TreasuresMy Profile

  • 2

   Indoor heb ik ook wel eens! Die koop ik wel eens als die in de aanbieding is, voor wat afwisseling! Volgens mij zit er een lekker geurtje en smaakje aan de British Shorthair brokken, want bijna iedereen die ik er over spreek zegt dat hun katten er helemaal gek op zijn, haha!

 2. 3

  Royal canin bevalt mij ook heel goed. Ik heb de variant voor Siamezen, aangezien ik twee Siamese katers heb. Ik weeg het wel af, want anders schrokken ze ook hun hele bak leeg, gaan ze kotsen en worden ze te zwaar. Ze zien er nu prachtig uit al zeg ik het zelf.

  • 4

   Oh echt. Ondanks dat Britten ook bekend staan om te schrokken doen die van mij dat niet echt. Vervelend dat ze het ook weer uitspugen zeg! Maar wel fijn dat je een methode hebt gevonden die werkt. :-)

 3. 5

  Hier zijn ze ook gek op RC British Shorthair. Vooral de poes komt er gewoon om vragen. Ze krijgen af en toe een handje (soms ook RC Dental als de British Shorthair op is, goed voor tandsteen). Verder krijgen ze een mix Cat lovers Gold en RC sterilised of apetite control. Ze kregen ook Orijen, maar een van de katers reageerde daar niet zo goed op (bloed bij de ontlasting). Schrokken doen ze overigens niet.

 4. 6

  Ik geef altijd mij britisch shorthair poes het zelfstandig eten royale canon van bij de dierenarts en ze is heel mooi het is een blauw grijvele groeten

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge