Doe het zelf krabpalen

Er zijn tal van leuke, mooie krabpalen te koop. Maar met wat creativiteit, MDF, touw en/of krabmatjes kun je zelf ook een leuk krabmeubel maken voor je katten! Soms zijn er supersimpele ideeën waar je zelf niet op komt maar toch ontzettend leuk zijn. Wij delen hier een aantal toffe ideetjes en wie weet zie je er wel wat leuks tussen staan om zelf te maken!

klimmuur
De bron van deze foto is onbekend maar hoe cool is deze krabmuur? Heel erg makkelijk om te maken: je spijkert/niet gewoon wat krabmatten aan de muur, hangt wat speeltjes bovenin en het klimmen kan beginnen…

wijnkist krabpaal
Dit toffe krabmeubel kwamen we hier tegen. Je kunt deze ‘paal’ heel makkelijk zelf maken met wat wijnkistjes, resthout en touw… Staat ook nog chic in je huis met die klassieke letters en interessante woorden!

plankjes aan de muur
Heb je een kale muur in huis? Monteer dan wat plankjes aan de muur en lijm hier allerlei soorten stof of krabmateriaal op! Zo kunnen de katten lekker veilig en hoog slapen, krabbelen en spelen. Het idee en de foto zijn afkomstig van deze website.

ikea kastje kat
Deze doe-het-zelf is echt ontzettend easy! Koop een kubus (bij Ikea!), wikkel er touw omheen, doe er twee kussentjes bij en voila: je zelfgemaakte krabmeubel is gemaakt. Een lekker beschut plekje om te chillen en ook om de manicure uit te voeren. Originele idee komt van deze site.

karton
En tot slot nog eentje die je zelf kunt maken van karton! Welke kat houdt niet van die kartonnen krabdingen? Hier vind je een hele duidelijke uitleg met foto’s hoe je zo’n krabkarton kunt maken. Scheelt weer een paar tientjes en jij bent van je kartonnen dozen af ;-)

Share This Story

Lifestyle

You May Also Like

5 Comments

  1. 1

    Leuk! Zo heb ik een expedit kast van ikea in mijn bijkeuken staan. Daar heb ik aan de zijkanten krabplankjes tegenaan geschroefd. Zo kunnen de katten omhoog klimmen. Ook heb ik in een paar lege vakken de voerbakjes van de honden staan en in een hoger leeg vakje een lekker zacht kleedje voor de katten. Ideaal
    Bianca onlangs geplaatst…Waarom ik in het donorregister staMy Profile

  2. 2
  3. 4
  4. 5

    Het zijn leuk ogende en goedbedoelde oplossingen maar dat zelfgemaakte krabkarton is levensgevaarlijk voor katten. Doordat je repen snijd van karton worden de randen vlijmscherp en kunnen katten zich er erg aan verwonden (papercuts), niet doen dus! Ook krabpalen van vurenhout zijn niet best vanwege het splinteren, lees je in welke houtsoort je moet gebruiken.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge