DIY: De leukste kattenspeeltjes

We kennen het allemaal wel: je koopt een (duur) speeltje voor je kat en waar spelen ze mee? Juist, de verpakking of het bonnetje… Ik stuitte op een aantal superleuke kattenspeeltjes die je zelf in elkaar kan knutselen van materiaal wat je toch al in huis hebt!

speeltje1

Een oude tupperwaredoos (of schoenendoos kan ook), snijd daar gaten in (pas op met scherpe randjes!) en doe wat speeltjes en snoepjes in de doos. It’s so much fun!

speeltje2
Deze ziet er ook een aanlokkelijk uit voor kitties! Een oude tissuebox (of wederom een schoenendoos) met afgeknipte wcrolletjes erin. Deze kun je op z’n zijkant zetten zoals op de foto maar ook gewoon plat op de grond met wat snoepjes of speeltjes er in. Urenlang speelplezier denk ik!

speeltje3
Deze is ook leuk! Een klein flesje waar je wat brokjes of snoepjes in doet en een klein gaatje snijd. Zo moeten ze een beetje moeite doen om hun snoep te krijgen. Ik heb dit een keer geprobeerd bij mijn katten en ze zijn echt wel zo slim om te vatten dat het flesje moet rollen om er snoep uit te laten vallen.

speeltje4
Tja, katten en dozen: het blijft een magische combinatie. Hoe leuk is dit ‘kasteel’ van geprinte dozen met gaten? Allerlei gangetjes kun je creëren door overal een doorgang in te knippen/snijden: in het plafond, de vloer, zijkanten…

speeltje5
Zelf pom-poms maken! Wie deed dit vroeger niet? Super makkelijk, je hebt alleen wol nodig en een ring van karton. Wel even moeite doen om heel veel wol eromheen te rollen maar dan heb je ook wat!

Maak jij wel eens zelf speelgoed voor jouw kitties?

You May Also Like

4 Comments

  1. 1
  2. 2

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge