De liefde voor je kat

IMG_6241
Als kind heb ik nooit huisdieren gehad. Ik wilde het wel maar niet super graag ofzo. Het was prima zonder huisdier! Als er bij klasgenootjes of vriendinnetjes dan een huisdier overleed, dacht ik altijd: het is ‘maar’ een huisdier. Totdat ik zelf twee katten had. Ik wilde altijd al twee katten “als ik later groot ben” en toen ik samen ging wonen met mijn vriend kwamen die er ook: Bouli en Balou. Vanaf het moment dat ik ze had gezien, zaten ze in mijn hart.

We hadden eerst een “andere” Bouli. Zij zat in hetzelfde nestje als Balou en “nu” Bouli. De eigenaresse van de cattery belde ons een keer op zaterdagochtend met de melding dat onze “toen Bouli” overleden was. Zij huilde zelf tranen met tuiten aan de telefoon en toen mijn vriend het slechte nieuws aan mij vertelde heb ik ook echt moeten huilen. Ik had het poesje pas 1 keer gezien en geknuffeld maar ze was al van mij… Mijn eerste poesje was overleden… Ze had nog een poesje uit hetzelfde nestje over die we mochten hebben. De Bouli die we nu hebben. Bouli 1.0 zit nog steeds in mijn hart (ze heette nog Winnie toen) en Bouli 2.0 heeft mijn hart op dit moment gestolen.

Soms denk ik eraan hoe het is als een van mijn katten nu komt te overlijden… Als ik er aan denk dan grijpt me dat echt naar de keel. We hebben al een paar keer ellende gehad met Balou bij de dierenarts. En op dat soort momenten heb ik regelmatig moeten huilen, ik wilde mijn lieve kater niet verliezen. Maar ooit komt er een dag… En ik wil er niet aan denken. Dan kan je me opsluiten in bed denk ik.

Als je zelf huisdieren hebt dan weet je hoeveel je van een dier kunt houden. Ja, je (ik) houdt er echt van, met heel m’n hart. Ze zijn serieus mijn steun en toeverlaat, mijn gezelschap als ik alleen ben, mijn “schouder” om op te huilen als ik verdrietig ben en de clowntjes die me altijd weer opvrolijken als ik sip ben. Maar ook gewoon knuffelmaatjes, een luisterend oor en warmte.

Hoe ervaar jij de liefde voor je katten?

Share This Story

Onze katten

You May Also Like

4 Comments

 1. 1

  Ik ervaar de liefde voor mijn kitten hetzelfde als jij. Ze zijn mijn steun en toeverlaat. En ook ik moet er niet aan denken aan die dag die komen gaat….. Ik heb al eens een hele lieve kat moeten laten inslapen. Ik heb nog nooit zoiets moeilijks moeten doen in mijn leven. Maar dat weegt niet op tegen al die jaren die je plezier hebt van je kattenbeestjes. Ik houd ontzettend veel van ze.

 2. 2

  Heel herkenbaar. Wij hebben thuis al mijn hele leven katten dus daarvan zijn er ook al wel een paar overleden. Voor de meeste was dit echter voordat ik het echt besefte, maar als een van onze huidige katten zou overlijden zou ik daar kapot van zijn. Ik ga waarschijnlijk dit jaar op kamers maar zie er toch echt wel tegen op om de katten te moeten missen…

 3. 3

  De liefde voor mijn katten gaat ver. Wij hebben 2x te maken gehad met een kitten die we hebben moeten laten inslapen aan FIP. De eerste woonde 3 maanden bij ons in huis en de tweede net 4 weken. Maar jeetje wat hecht je je snel en veel aan een beest. Na nummer 2 (van een andere cattery dan nummer 1) kregen we van cattery 2 een optie op een kater die ze had zitten. Ze zegt denk er rustig over na ik snap het als jullie niet weer dit risico willen lopen en in de tijd dat we daar nog over aan het nadenken waren is deze ook overleden aan fip. Gatsie wat een naar gevoel is het…
  Jessica onlangs geplaatst…DIY – PaaskransMy Profile

 4. 4

  Heel herkenbaar! Ik mocht vroeger ook nooit huisdieren en wilde altijd graag een hond of kat en wist inderdaad ook echt niet wat het was als je huisdier overleed. Sinds 3,5 jaar heb ik een hele lieve kat die echt mijn beste maatje, steun en toeverlaat, knuffeltje en kindje is. Waar ik ben in huis is hij en andersom.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge