Crazy Cat Granny weet raad #2: De kattenbak

crazycatgrannyOma’s zijn niet alleen goed in het geven van adviezen maar hebben ook de beste huis-, tuin- en keukentips en trucs! In de CCG (Crazy Cat Granny) weet raad van vandaag geeft Oma 5 tips omtrent de kattenbak! Als jij nog tips hebt die er niet bij staan, laat de ze dan vooral achter in de comments!

kattenbak ikea
Staat de kattenbak op een prominente plaats in de kamer en heb je geen andere plek? Verbouw eens een mooi meubeltje tot een heuse kattenbakombouw. Zo ziet het er een stuk mooier uit in huis!

Elke dag de kattenbak scheppen is wel een must. Maar waar laat je die drollen? Je kunt van die speciale zakjes kopen hiervoor bedoeld maar wat dacht je van luierzakjes voor baby’s? Die kosten geen drol (… ;-)) en werken net zo goed! Je kunt deze zakjes bijvoorbeeld bij de Action halen maar ook heb je 100 van die zakjes voor maar 1 euro bij de Wibra.

Iets wat de kattenbak verschonen een stuk makkelijker maakt zijn van die plastic inleggers/zakken. Je pakt alle punten bij elkaar, legt er een knoop in en hopla, de kattenbak is leeg. Even met een vochtige doek er doorheen en klaar is Kees.

Als je de kattenbak schoonmaakt met water en soda, blijft de kattenbak ‘aangenaam’ ruiken!

handige kattenbak
Heb je last van uitlopend kattengrid? Probeer eens een kattenbak te maken zoals bovenstaand plaatje. De kat moet eerst een paar stappen zetten voordat hij in/uit de daadwerkelijke kattenbak komt! Op deze manier blijven de korrels die aan de pootjes blijven hangen naderhand op het matje in de box… Wie heeft er ervaring met deze box?

BONUS: Een hele uitgebreide (wel Amerikaanse) video die laat zien hoe ze haar kattenbak “onderhoudt” en schoonmaakt. Leuk om te zien!

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge