Cats Habits: vreemde plekken

vreemde plekken

Alle katten eigenaren zullen het wel herkennen: heb je tig lekkere zachte mandjes, krabpalen en dekentjes voor je fluffies, kiezen ze er al-tijd voor om ergens te gaan liggen wat niét de bedoeling is! Nu moet ik zeggen dat mijn katten wel heel erg fan zijn van hun zachte mandjes, maar af en toe kiezen ze een plek uit waarbij ik denk: hóe hebben ze dit nu uit kunnen kiezen?

Voorbeelden:
– Een laptophoes van traagschuim: echt een dikke favoriet hier. Hij ligt op het bureau wat voor het raam staat, maar ligt naast een zacht mandje. Wat denk je? Ze liggen liever op die hoes dan in het mandje.
– Het meest smalle randje van de kast: Soms kijk ik naar mijn buffetkast en dan liggen Lieve of Lush op dat randje. Het randje is misschien twee keer zo smal als de katten zelf, maar dat maakt hun niets uit. Lekker comfortabel ook.
– De koude vloer verkiezen ze boven de bank of hun krabpaal zo nu en dan.
– En zo kan ik eigenlijk nog wel even door gaan!

De aanleiding om dit artikel te gaan schrijven zie je op bovenstaande afbeelding. Ik had het schoongewassen tafelkleed opgevouwen zodat we het ’s avonds konden gebruiken omdat we visite kregen. Cato zag haar kans schoon en besloot even een uurtje te pitten op dit schoongewassen stapeltje. Ik moest echt lachen!

vreemde plekken 2

Vervolgens keek ik naar de stoel waar een kleedje op ligt en ik zag een gekke bobbel. Oh ja, daar zal vast een kat ónder liggen in plaats van óp het kleedje (dat kleedje ligt er notabene voor de katten!) en ja hoor, toen ik het kleedje omhoog trok keek Lush mij versuft aan. Wat is het toch een een deusje af en toe!

Op welke gekken plekken gaan jullie katten liggen?

You May Also Like

6 Comments

 1. 1
 2. 2

  Onze Felix wil nog weleens boven op de vensterbank gaan liggen. Is niet echt raar, maar hij steekt dan altijd een pootje uit, die hij op de verwarming legt. De vensterbank is breed genoeg….

 3. 3
 4. 4

  Mijn kat heeft een papier fetisj. Waar papier is, is zij. Het maakt niet uit of het toiletpapier, keukenpapier, foliepapier of printpapier is. Als we dus een formulier of brief kwijt zijn, is de kans groot dat mevrouw er lekker op ligt te slapen.
  Waar ze ook vaak ligt is op de stoel. En dan bedoel ik niet het gedeelte waarop je met je kont zit, maar het deel waar je schouders tegen aan leunen. Daar gaat ze dan mooi bovenop liggen. Hoe ze niet omvalt blijft me een raadsel, want ze is minstens 4 keer zo breed als het stukje waarop ze ligt. Ach zolang ze maar happy is. = )

 5. 5

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge