Bouli is geschoren!

Foto 02-01-16 11 34 11T
wee weken geleden ging ik weer met Bouli en Balou naar de kattentrimmer. Ik ga ongeveer om het half jaar en dan zijn ze er ook echt wel weer aan toe. Hoewel Balou en Bouli broer en zus zijn, zijn hun vachtjes helemaal verschillend. Balou is suuuperzacht en wollig terwijl Bouli meer pluizerig is en een heel ander soort haar heeft.

De trimmer verwijdert al het losse onderwol en ik sta altijd versteld hoeveel haar er toch weer uitkomt. Ik vreesde dit keer een beetje voor Bouli want haar vacht zat vól met klitten, knopen en “plakken”. Ik had al een paar keer geprobeerd om hier en daar wat knopen eruit te kammen maar dat lukte niet. Dat doet natuurlijk pijn als je aan d’r vacht trekt. Ik liet het dus maar zitten en ging ermee naar de trimmer. We overlegden wat samen en kwamen toen tot de conclusie dat we Bouli wel een keertje konden scheren. Dit zou fijner zijn voor haar want dan hoefde ze niet zo te trekken aan de klitten en knopen.Foto 07-01-16 21 08 40

Foto 07-01-16 21 11 26
Ik vond het wel een beetje spannend hoor, Bouli is al zo’n klein katje en zonder dikke lange vacht zou er bijna niks meer overblijven van haar. Bouli liet het scheren trouwens heel goed toe. Alleen tussen d’r beentjes en richting haar nekje en hals was het even wat lastiger maar het is gelukt!

Het is wel even wennen maar ik merk dat Bouli het ook wel prettig vindt. Het zijn binnenkatten dus het is niet erg dat ze even haar dikke vacht kwijt is. Er zit nog een hele fijne teddyberenvacht op en dit houdt haar ook lekker warm. Ze lijkt veel actiever dan met haar dikke vacht vol klitten.

Scheren jullie jullie katten wel eens?

You May Also Like

1 comment

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge