8 redenen waarom je minstens twee katten moet hebben

20131223_133525
Op een been kan je niet staan
, zegt men (lees: mijn moeder) altijd. Dat geldt ook voor katten natuurlijk! Een is zo alleen, twee (of meer) is veeeeel beter (en gezelliger!). Ik vertel je 10 redenen waarom je minstens twee katten in huis moet hebben.

♥ Oké, obvious zijn twee katten veel gezelliger dan ééntje… Twee keer zoveel liefde, twee keer zoveel kopjes, twee keer zoveel spinnende geluidjes, twee keer de mogelijkheid om te knuffelen en als de een niet wil kroelen is de ander gewoon de pineut.

♥ Het is natuurlijk ook veel gezelliger voor de beestjes zelf! Altijd een maatje (als ze het goed kunnen vinden…) om mee te spelen, te kroelen en te stoeien. Als het baasje op vakantie is, of een dagje weg is, zijn ze nooit helemaal alleen.

♥ Een buddy die je eens lekker achter de oren wast! En op plaatsen waar poes zelf niet bij kan.

♥ Een volwassen kat is een goede leermeester voor een kitten in huis. Als het goed is heeft de kitten al van z’n moeder geleerd hoe hij de kattenbak moet gebruiken maar een extra voorbeeld kan nooit kwaad.

♥ Als je een kat uit het asiel haalt (good job!) worden ze soms in “paartjes” aangeboden. De twee katten zijn zo aan elkaar gehecht dat het niet ten goede komt als ze uit elkaar gehaald worden. En in plaats van één kattenleven redden, red je er meteen twee…

♥ Volgens Humane Society zijn katten die samen met andere katten opgroeien/wonen gelukkiger dan een kat die in z’n eentje is.

♥ Wie kan er maar één kitten weerstaan bij de cattery…? Juist, niemand.

♥ En tot slot: het is gewoon zoooo gezellig, meerdere katten in huis!

Heb jij meerdere katten in huis?

You May Also Like

5 Comments

 1. 1
 2. 2

  Wij hebben er op dit moment 4, maar door de jaren heen hebben we er altijd 2, 3 of 4 (volgens mij ook wel eens een enkele keer 5) gehad, katten alleen houden willen wij ook niet omdat we inderdaad willen dat ze een maatje hebben. Over het algemeen zoeken onze katten elkaar niet zo op, maar ze kunnen wel lekker spelen als ze het willen :)
  Nienke onlangs geplaatst…What’s On My iPhone?My Profile

 3. 3
 4. 4
 5. 5

  Ik heb er maar op het moment 1, maar dit is de meest lieve, gehoorzaamste, knuffeligste beestje die ik ooit heb gehad! Ik wil er nog wel 1, maar zodra ze een kat of poes ziet wordt ze ineens niet meer zo lief… Wil ook niet een poesje erbij nemen en deze meteen weer wegdoen, omdat Mausj er niet mee kan. Tips iemand? Gr.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge