7x onmisbaar als je een kat hebt

IMG_3432
Er zijn een aantal dingen die onmisbaar zijn als je een kat (of meer) hebt. En dan hebben we het niet over de echte basics zoals voer, water en een kattenbak maar nog wat andere dingetjes die gewoon handig of gewoon leuk kunnen zijn!

+ Mandjes, kussentjes en/of holletjes waar jouw lieve flufbeesten in kunnen chillen en slapen. Maak het niet te bont hoor, waarschijnlijk is de verpakking waarin het mandje/kussen/hol zit 10x leuker dan het meubeltje zelf ;-).
+ Krabmeubels. En dan vooral als je binnenkatten hebt. Die nageltjes moeten ook onderhouden worden en een krabpaal, krabton of krabmatje is daarvoor een uitkomst. Vooral als je je bank, bed en stoelen toonbaar wilt houden haha. Klik hier voor een aantal leuke doe-het-zelf krabmeubels!
+ Een waterfonteintje. Zo’n bak met water is helemaal prima maar een waterfonteintje is zoveel aantrekkelijker voor een kat om uit te drinken. Het water uit zo’n fonteintje is “bewegend” en hier zit dus ook meer zuurstof in dan een bak water dat “stil” staat. Zo smaakt het wat verser en dus lekkerder.

Foto 15-10-15 07 30 11
+ Plakrollers voor je kleding. Hier hoeven we geen uitleg bij te geven denken we!
+ Speeltjes voor de kat. Wederom: maak het niet te bont met kopen. Een lintje, balletje van papier of een wcrolletje is net zo leuk als een speciaal balletje van €8 hoor! Spelen is belangrijk voor katten, zo komen ze aan hun lichaamsbeweging. Vooral voor binnenkatten is het belangrijk dat ze uitgedaagd worden. Klik hier voor leuke zelfmaak-speeltjes.
+ Materiaal om je kat mee te verzorgen. Denk hierbij aan een borstel of kammetje om eens in de zoveel tijd even de vacht te kammen (of ga naar een kattentrimmer als je een langharige kat hebt) en een nagelschaartje voor te lange nageltjes (echt knippen hoor, voordat ze in de kussentjes groeien).
+ En last but not least: een vriendje voor je kat! Lees in dit artikel waarom het veeeeeeel leuker is om minstens 2 katten in huis te hebben ;-)

Heb jij nog aanvullingen voor dit lijstje?

You May Also Like

3 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge