7x nachtelijke activiteiten van de huiskat

IMG_0296Overdag is er geen spoor te bekennen van je huiskat. Hij (of zij) ligt de héééle dag te slapen en komt alleen maar van zijn plekje af om te eten, drinken, plassen of poepen. Gezellig. NOT! Maar ’s nachts – als jij net lekker ligt te slapen – besluiten ze dat er actie moet komen. Zeven dingen die huiskatten ’s nachts besluiten om te doen, waardoor jouw nachtrust eraan gaat. Zijn de volgende punten herkenbaar?

 1. Uitgebreid de kattenbak gebruiken. Oké, dit is helemaal prima maar waarom gaan ze die hele bak omspitten? Vijf minuten graven, nog eens 5 minuten de boel ingraven, dan met luid kabaal de pootjes schoon’trappelen’ aan de deksel voor 2 minuten lang en daarna is de volgende kat aan de beurt. Na die 20 minuten een luide wc-sessie kan jij niet meer slapen.
 2. Een concert geven. Lief zacht spinnen is er dan niet meer bij! Er wordt luidkeels gemiauwt bij de voerbak, bij een gesloten deur (want ja, om 2:30u MOET EN ZAL IK DIE KAMER IN MOETEN) of er wordt gewoon lukraak keihard vanuit de keel gebruld.
 3. Knuffelkatten zijn ontzettend lief maar waarom moeten ze altijd ’s nachts komen kroelen? Je wordt wakker met een mislukte sprong op het bed, gevolgd door een sprong die wel lukt maar je lakens gaan er bijna aan door de nagels die erin blijven hangen. Dan wordt er uitgebreid bij je oren gedanst, bovenop je buik gesprongen, je benen worden even ‘gemasseerd’ en als hij eenmaal een plekje gevonden hebt kan jij geen vin meer verroeren…
 4. MAUW, MAUW, MAUW. 4:30u. Daar komt ze aan met een balletje in haar mond: SPEELTIJD! En ik rust niet voordat je dat balletje 204x hebt gegooid.
 5. Kotsen is ook een goede activiteit voor ’s nachts. Inclusief het bijbehorende lawaai.
 6. Ruzie maken kan je natuurlijk ook het beste ’s nachts om 3:45u doen. Blazen en grommen naar elkaar, in de slaapkamer van de baasjes.
 7. En last but not least: herrie, lawaai en kattenkwaad uithalen. KLABATS! Daar gaat je mooie vaas met bloemen die op het dressoir stond om 1:30u. Je moet nu wel uit bed want je wil niet dat de katten in de scherven lopen en het vieze water waar plantenvoeding in zit op gaan drinken. En je vloer gaat eraan als je het laat liggen. Zucht.

Share This Story

Lifestyle

You May Also Like

5 Comments

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge